SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Belangrijke onderhoudstips voor je boxspring

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Belangrijke onderhoudstips voor je boxspring

Maak jij wel eens je boxspring schoon en sla je elke dag de dekens open? Goed onderhoud is belangrijk voor de levensduur van je bed. In dit blogartikel geven we belangrijke tips die je eenvoudig toe kunt passen om de levensduur te optimaliseren en te voorkomen dat je genoodzaakt bent om binnen enkele jaren een nieuwe boxspring te kopen.

Bekleding boxspring schoonmaken

Het beddengoed wordt regelmatig gewassen, maar maak jij de boxspring zelf ook wel eens schoon? Voor het behoud van de bekleding van het bed is het belangrijk dat deze niet in contact is met direct zonlicht, maar ook dat er af en toe een schoonmaakbeurtje aan te pas komt. Stofzuigen kun je het beste doen op laag vermogen zonder mondstukje om stof en huidschilfers te verwijderen. Afnemen doe je met een licht vochtige doek. Heb je een vlek? Gebruik een milde reiniger voor textiel of laat je boxspring reinigen door een erkend bedrijf. 

Matras en topper boxspring onderhouden

Veel mensen maken netjes elke dag hun bed op, vaak direct nadat ze zijn opgestaan. Erg goed voor de bacteriën en het vocht in je bed is dit echter niet. ‘s Nachts verlies je tot wel een kwart liter vocht en dit trekt natuurlijk in je bed. Sla daarom liever de dekens open en zet een raam open om te luchten. Gebruik een matrasbeschermer en een moltondekbed om je topper en matras te beschermen tegen vocht. Draai én keer de matras regelmatig. Een traagschuim matras kun je overigens wel draaien, maar niet keren. 

Elektrisch verstelbare boxsprings onderhouden

Heb je gekozen voor een verstelbaar bed? Ook het onderstel van de verstelbare boxsprings verdienen aandacht. Bij een grote boxspring 180x200 heb je natuurlijk meer frame te onderhouden dan bij een kleine boxspring 120x200. Gelukkig is het niet veel werk. Zorg ervoor dat je de uiteinden niet verstelt terwijl je erop ligt, hierdoor slijt het mechanisme minder snel en voorkom je overbelasting. Heb je last van piepende of krakende onderdelen? Dan kan een beetje WD40 wonderen doen. 

Meer weten over het onderhouden van je boxspring? Bekijk dan ook eens onze andere blogs!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten