SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Boxspring aanschaffen, waar moet je op letten?

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Boxspring aanschaffen, waar moet je op letten?

Een boxspring is een heel populair bed en veel mensen baseren hun keuze dan ook vaak op de esthetische looks van een boxspring. Toch is dit wel het minst belangrijke aan een nieuw bed, want deze moet vooral lekker liggen en zorgen voor een goede nachtrust. Waar moet je dan op letten als je denkt aan een boxspring kopen? We hebben enkele belangrijke punten onder elkaar gezet voor je.


  • Wat is je persoonlijke voorkeur, hou je van een stevige of een zachte matras?
  • Heb je veel ondersteuning nodig?
  • Wil je een elektrische verstelbare boxspring kopen?
  • Hoe groot moet je nieuwe boxspring zijn?
     

Kwaliteit van de box

De boxspring is vernoemd naar het onderste deel van het bed, dat letterlijk bestaat uit een ‘box’ (vaak van hout vervaardigd) met veren (‘springs’ in het Engels). Logischerwijs is een boxspring dus ook geen echte boxspring als er in de box geen veren zijn toegepast. 

Twee soorten boxsprings

Er zijn eigenlijk twee soorten veren in een boxspring: de goedkopere variant is gemaakt met Bonell-veren en de iets prijziger variant is gemaakt met Pocket-veren. In beide gevallen hebben de veren een cilindervorm en worden ze in rijen geplaatst in de box. Dit geeft veel vering, wat weer zorgt voor meer slaapcomfort. De Pocketveer heeft meer elasticiteit dan de Bonell-veer en is daardoor bijvoorbeeld ook beter te combineren met een elektrisch verstelbare boxspring. Heb je geen behoefte aan een verstelbare boxspring, dan kan je dus kiezen voor de goedkopere optie met Bonell-veren. 

Waar moet je op letten bij de matras van de boxspring?

Als je matrassen gaat uitzoeken voor je nieuwe boxspring, zijn er eigenlijk twee dingen waar je op moet letten: 

  • Waar houd je van, stevig of zachte matrassen? 
  • Hoeveel ondersteuning heb ik nodig?

Bij personen die minder dan 80 kilo wegen wordt er aangeraden om een zachte tot medium matras te kiezen. Personen die meer dan 80 kilo wegen, kunnen het beste kiezen voor een medium tot stevige matras. Hoe meer druk er op een matras komt, hoe sneller deze doorzakt. Voor je wervelkolom is dit geen pretje en je nachtrust zal hier ook beslist niet beter van worden. Het is van belang om je lichaam zo recht mogelijk te houden terwijl je slaapt. Natuurlijk moet een matras ook lekker liggen, dus ga altijd eens proefliggen om de perfecte stevigheid te onderzoeken. 

Welke topper is het beste?

Toppers doe je eigenlijk op basis van je persoonlijke voorkeur. De topmatras is een extra laagje comfort en dient als bescherming voor de matrassen. Je kunt kiezen voor een topper van koudschuim, traagschuim of latex. Heb je het snel warm? Kies dan voor koudschuim. Deze topper heeft goede ventilerende eigenschappen en vormt zich naar je lichaam zonder in te deuken of te zacht te worden. Hou je van een zacht bed? Kies dan voor traagschuim. Traagschuim werkt drukverlagend en reageert op lichaamswarmte. Hoe warmer een onderdeel wordt, hoe zachter het schuim en hoe meer je lekker wegzakt. Een latex topper is ademend en en veerkrachtig. Deze topper geeft een extra ontspannen gevoel. Alle soorten toppers zijn bij de Sleep Factory verkrijgbaar! 

 

Elektrisch verstelbare boxspring kopen of niet?

Of je een verstelbare boxspring wil kopen is geheel aan jezelf. Deze boxsprings zijn vaak iets duurder, omdat er natuurlijk een geheel systeem in zit. Vind je het prettig om je rugleuning of voeteneind een stuk omhoog te takelen? Dan is een elektrische boxspring zeker aan te raden. Mensen die veel lezen of tv kijken in bed kiezen vaak voor zo’n boxspring. Ook als je regelmatig zere benen hebt, is het fijn om het voeteneind omhoog te kunnen doen. 

Hoe groot moet je boxspring zijn?

Niet geheel onbelangrijk voor je slaapcomfort: hoeveel ruimte heb jij nodig om te slapen? Als je veel woelt of graag diagonaal in bed ligt, dan is een grotere afmeting wel prettig. Slaap je samen met je partner die óók een woeler en een diagonaalslaper is? Dan is een beetje ruimte voor jezelf wel zo fijn. De Sleep Factory heeft bedden in de volgende afmetingen: 


Wat is je budget voor een boxspring?

Voor je al deze keuzes kunt maken, is het handig om te weten wat je budget is voor een nieuwe boxspring. Als je het duurste van het duurste wil, kom je er niet met 500 euro. Gelukkig vind je bij de Sleep Factory altijd goedkope boxsprings en hebben we zelfs bedden voor minder dan 300 euro! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten