SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

De boxpring bedden begrippenlijst

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
De boxpring bedden begrippenlijst

Een goedkope boxspring uitzoeken... je zou er bijna slapeloze nachten van krijgen. Voor je het weet hoor je allerlei termen en raak je de weg kwijt. Wat moet je weten over goedkope boxsprings? En welke termen moet je kennen? We zetten het even voor je op een rij.

 

Binnenvering

Er bestaan verschillende soorten matrassen. Elk met z'n eigen voor- en nadelen. Een matras met binnenvering bevat bijvoorbeeld veel lucht tussen de veren. Dat betekent dat het koeler aanvoelt dan een schuimmatras. Een binnenvering matras heeft een kern met metalen veren en is aan de bovenkant en onderkant voorzien van een comfortabele laag. Dat kan van katoen, wol, schuimt, latex of paardenhaar zijn.

 

Bonellvering

Bij een matras met bonellvering zijn de veren aan de bovenkant en onderkant onderling met elkaar verbonden. Elke veer heeft de vorm van een zandloper. Het is de klassieker onder de veringsmatrassen.

 

Boxspring

Een boxspring is opgebouwd uit verschillende delen. Voor elke laag zijn meerdere mogelijkheden.

De meest voorkomende maat is een boxspring 180x200 cm. Zo'n boxspring kan uit één geheel bestaan, maar ook uit twee éénpersoonsbedden.

De onderste laag is de box zelf. Deze wordt op pootjes geplaatst waarvan je vaak de kleur zelf kunt kiezen. Vervolgens komt het matras. Bedenk goed of je een rugslaper, zijslaper of buikslaper bent. Voor elk type slaper is er wel een goed geschikt matras te vinden.

 

Boxspring beugel

De boxspring beugel is bedoeld om het matras op z'n plek te houden. Vooral wanneer je geen voetbord gebruikt. Je vindt de boxspring beugel aan de achterkant.

 

Comfortzones

Een goed matras ondersteunt precies op de punten waar het nodig is. Daarom worden de meeste matrassen ingedeeld in bepaalde comfortzones. Elke zone heeft zijn eigen hardheid. Daardoor ontstaat er meer of juist minder tegendruk wanneer je er op ligt.

 

Hocker

Een hocker heeft niet direct met een boxspring te maken, maar is wel erg handig. Je kunt het gebruiken als nachtkastje of als een soort poef. Gemakkelijk om even je snel je sokken aan te trekken. Een hocker wordt in dezelfde stof geleverd als de rest van de boxspring.

 

Hoofdbord

Aan het hoofdeinde van de boxspring vind je meestal een hoofdbord. Dit is een bekleed paneel dat uitsteekt boven het bed. Een hoofdbord wordt voorzien van zachte vulling zodat je heerlijk tegenaan kunt zitten.

 

Koudschuim

Zoals bij bij de binnenvering al beschreven, bestaan er verschillende soorten matrassen. Een ander soort matras is dus een koudschuim matras. Zo'n matras is gemaakt van een veerkrachtig schuimsoort met een open celstructuur. Het kan daardoor ademen en vocht afvoeren. Over het algemeen voelt een koudschuim matras redelijk warm aan.

 

Pocketveermatras

Een pocketveringmatras bestaat uit verschillende veren die elk apart zijn verpakt. Die losse veren bewegen afzonderlijk van elkaar. En dat zorgt weer voor een comfortabel geheel. Het matras past zich namelijk aan, aan je eigen lichaamsvorm. Bij Sleep Factory verkopen wij verschillende afmetingen en diktes pocketvering matrassen.

 

Splittopper

Dit is een type topper (zie ook verderop in deze lijst) die in tweeën gesplitst kan worden. Je gebruikt een splittopper bij elektrisch verstelbare boxsprings, waarbij je elke bed natuurlijk apart wilt kunnen verstellen.

 

Stoffering

Elke boxspring is bekleed met stof. Vaak heb je de keuze uit verschillende kleuren en kwaliteitssoorten stof. Passend bij je eigen interieur en smaak. Het zorgt ervoor dat de boxspring combinatie er netjes afgewerkt uitziet.

 

Topper

De bovenste laag van een boxspring is de topper, ook wel topmatras genoemd. Een topper die veel wordt gekozen, is de traagschuim topper. Deze past zich aan de lichaamswarmte aan en voelt daardoor heel aangenaam. Het wordt gebruikt als beste topper voor rugklachten.

 

Traagschuim

Traagschuim wordt gebruikt in zowel matrassen als toppers. Het is een schuimsoort dat zacht wordt door warmte. Wanneer je dus op een traagschuim topper of traagschuim matras ligt, wordt deze zacht. Je lichaamsgewicht wordt daardoor goed verdeeld en je ervaart helemaal geen drukpunten.

 

Verstelbare boxspring

Een verstelbare boxspring is een elektrische boxspring die je kunt verstellen. Je kunt het hoofdgedeelte en het voetengedeelte afzonderlijk van elkaar verstellen. Zo kun je met een verstelbare boxspring gemakkelijk rechtop zitten in bed om bijvoorbeeld een boek te lezen of televisie te kijken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten