ACTIE in Januari GRATIS LEVERING !!!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Hard of zacht matras op de boxspring?

  • Geplaatst op
  • Door Sanne van Bortel - Hart vol verhalen
Hard of zacht matras op de boxspring?

Slaap jij het beste op een harde of zachte matras op je boxspring? Vaak weten mensen niet goed waar zij het lekkerste op liggen. De reden waarom ze voor een bepaalde matras kiezen, is omdat zij altijd zo’n matras hebben gehad en ze het niet anders zijn gewend. Of omdat ze een misvatting hebben over hun gewicht, en daarom denken dat ze een harde of juist zachte matras nodig hebben. In deze blog gaan we dieper in op de eigenschappen van harde en zachte matrassen, zodat je goed kunt bepalen welke soort het beste bij je past. Natuurlijk werkt proefliggen altijd het beste!

Welke soorten matrassen zijn er? 

Om de keuze te maken of je een zachte of harde matras wil, is het handig om te weten wat er allemaal bestaat. Zo heb je de volgende soorten matrassen: 

  • Polyether matrassen, een soort basismatras. De goedkoopste die je kunt krijgen. 
  • Koudschuim matrassen, ook wel HR matras genoemd (High Resilience). Matrassen met veel veerkracht, stevig dus. 
  • Pocketvering matras, hier zitten veel comfortzones in. Deze matrassen zijn zeer ergonomisch. 
  • Latex matrassen, deze matrassen hebben een kern van rubber. Elastische matrassen. 
  • Traagschuim matrassen, met drukverlagende eigenschappen. Vormt zich naar je lichaam. 

Eigenschappen hard matras 

Harde matrassen zijn geschikt voor mensen met een gewicht vanaf 80 kilogram. Een matras die iets harder is, geeft een groter lichaam voldoende ondersteuning. Een kleiner of lichter persoon zou deze matras net iets te hard kunnen vinden. Uiteraard zijn er veel gradaties in hardheid van de matras. Heb je veel ondersteuning nodig? Kijk dan niet alleen naar de hardheid, maar ook naar de comfortzones. In onze webshop vind je pocketvering matrassen met verschillende gradaties van stevigheid, geschikt voor platte boxsprings en verstelbare boxsprings

Eigenschappen zacht matras

Zachte matrassen veren met je mee en vormen zich vaak naar je lichaam, denk aan een traagschuim matras. Dit wil niet zeggen dat een zachte matras geen ondersteuning biedt aan je lichaam, want net zoals bij elke andere matras worden er comfortzones aangebracht. Je bent zelf bij de aankoop, dus jij bepaalt hoe zacht jouw matras precies is. 

Past een hard of zacht matras bij mij?

Wanneer het op matrassen aankomt, kun je jezelf beter afvragen welke het beste bij jou past en niet wat de beste matras is. Het verschilt namelijk per persoon wat de beste matras is. Een vriend kan wel helemaal lyrisch zijn over een matras, die jij vervolgens vol enthousiasme koopt. Dan blijkt dat je geen oog dicht doet, want die matras ligt zó oncomfortabel! Kies dus een matras dat bij jouw lichaam en wensen past. Vind je dat lastig om te bepalen? Ga dan altijd naar een slaapspecialist of beddenspecialist, zij kunnen je verder helpen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten