ACTIE in Januari GRATIS LEVERING !!!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Herken je deze symptomen van een slechte nachtrust?

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Herken je deze symptomen van een slechte nachtrust?

Iedereen weet dat je snel prikkelbaar wordt als je slecht slaapt, net zoals het feit dat je je minder goed kunt concentreren. Maar er zijn nog meer symptomen die erop wijzen dat je een slechte nachtrust hebt gehad. Wist je bijvoorbeeld dat je minder goed beslissingen kunt maken als je moe bent? Lees nog meer verrassende symptomen van een slechte nachtrust! 

Gevolgen van slechte nachtrust 

Zonder al te technisch te worden proberen we uit te leggen waarom je slechter bent in het maken van beslissingen na een slapeloze nacht. Dit komt omdat de bloedtoevoer naar de hersenen, en in het bijzonder naar de prefrontale cortex, verminderd is. Dit gebied zorgt er normaal gesproken voor dat je goed kritisch na kunt denken. Die functie is nu dus verminderd en dat zorgt ervoor dat je het lastig vindt om helder na te denken en beslissingen te nemen! 

Clichés gebruiken

Raar maar waar: als je moe bent, gebruik je vaker clichés. Tijdens een gesprek vind je het lastig om adequaat te reageren op iemand en zeg je sneller dingen als ‘het is wat het is’ of ‘zo gaat het nou eenmaal in het leven’. Een beetje dooddoeners, die wijzen op slaapgebrek. Heb jij een gesprekspartner die ook zulke waardevolle bijdragen levert? Bedenk dan dat hij of zij waarschijnlijk heel moe is. Je kunt het ook opmerken aan onduidelijke spraak of het zoeken naar woorden. 

Meer cortisol 

Slecht slapen zorgt voor de aanmaak van een hormoon waarvan je liever niet teveel hebt: cortisol. Dit is het stresshormoon. Cortisol zorgt onder andere voor een slechte huid. Na een slechte nacht kun je ook meer zin krijgen in slecht eten, en dat is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor je huid. 

Symptomen slechte nachtrust bestrijden

Wil jij graag weer lekker slapen? Zorg dan voor een goede omgeving waarin je lekker kunt slapen. Een comfortabel bed is één van de belangrijkste zaken. Kijk eens bij onze goedkope boxsprings of er iets voor je tussen zit. We hebben een breed aanbod, bijvoorbeeld: 

Daarnaast is het belangrijk om een donkere en stille kamer te hebben, zonder dingen die je afleiden om lekker te slapen. Zorg voor een goede temperatuur, fris beddengoed en neem een lekkere douche voor het slapen gaan. Ga ongeveer op dezelfde tijdstippen naar bed. Probeer het een poosje uit, het is geen wondermiddel dat direct in één keer werkt. Succes met slapen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten