BLACK FRIDAY ACTIE in November GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Hoelang blijft een boxspring goed?

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Hoelang blijft een boxspring goed?

Weet jij hoe je kunt zien of een boxspring ouder wordt? Of hoe je boxspring onderhoudt zodat hij langer meegaat? Als je dat niet doet, of zelfs als je dat doet, is deze informatie voor jou! In dit artikel bespreken we:

Hoe lang gaat een boxspring mee?
Wat zit er in een boxspring en hoe lang gaan de onderdelen mee?
Wanneer moet je een boxspring vervangen?
Hoe een boxspring langer mee te laten gaan?

Als een kanttekening, als je al hebt vastgesteld dat je boxspring aan vervanging toe is, bekijk dan ons assortiment aan goedkope boxsprings. 

Wat is een boxspring?


Een boxspring is eenvoudigweg een rechthoekige houten kist met een reeks veren, een stalen rooster en een vilten hoes. Sommige nieuwere versies hebben echter geen veren, ze hebben alleen een metalen of houten frame bedekt met stof. Boxsprings zijn oorspronkelijk gemaakt om een ​​hygiënische omgeving voor uw matras te bieden door deze van de grond te tillen. Deze eenvoudige handeling voorkomt dat matrassen al het vuil en stof van de vloer opzuigen. Boxsprings maken het slapen ook een stuk comfortabeler. Ten eerste maakt het iets hoger zetten van je matras het gemakkelijker om in en uit bed te stappen. Bovendien absorberen boxsprings schokken en zorgen ze voor een gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht, waardoor je een betere nachtrust krijgt. Boxsprings kunnen ook helpen de levensduur van jouw matras te verlengen door een sterke, stevige basis te bieden voor jouw matras om op te zitten. Dit helpt jouw ​​matras te beschermen tegen doorzakken en bevordert de luchtstroom. Matrassen hebben een goede luchtstroom nodig om te voorkomen dat schimmels en vocht binnenin blijven hangen.

Gerelateerde onderwerpen:

Hoe groot is een boxspring? en hoe je de juiste boxspringhoogte kiest
Heb je een boxspring nodig voor een stapelbed?

Veel mensen gaan ervan uit dat een boxspring net zo lang meegaat als een matras. Helaas is dit niet altijd het geval. Het komt vaak voor dat een boxspring verslijt lang voordat je denkt dat het zou moeten. Kwaliteit is altijd een factor bij het overwegen van de levensduur van boxsprings. Boxsprings van slechte kwaliteit kunnen maar een paar jaar meegaan, terwijl modellen van hogere kwaliteit meer dan een decennium meegaan. Over het algemeen blijft een boxspring ongeveer acht tot tien jaar in goede staat voordat hij begint te verslechteren. 

Wat gaat er in een boxspring en hoe lang gaat elk onderdeel mee?


De meeste boxspringmodellen hebben vier hoofdcomponenten. Bij Sleep Factory kun je terecht voor o.a.

Zoals je zult ervaren is elk onderdeel belangrijk en kunnen ze allemaal anders slijten, afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit. De houten frames in hoogwaardige boxsprings zijn typisch gemaakt van hardhout, dat een leven lang mee kan. Boxsprings van slechte kwaliteit zijn echter gemaakt van multiplex dat veel minder duurzaam is en veel sneller zal vergaan. Bovendien kan multiplex binnen twee jaar tekenen van rot beginnen te vertonen, zoals barsten, vervorming, schimmelgroei en geur. Ook metalen boxsprings zijn een prima alternatief. Wanneer veren goed zijn ontworpen, zal de boxspring je lichaam goed ondersteunen en kan de boxspring tot 10 jaar meegaan. Veren van lage kwaliteit zijn echter vatbaarder voor breuk. In feite zullen slecht ontworpen veren na verloop van tijd instorten. Als je veren meer dan tien jaar oud zijn, is de kans groot dat de boxspring begint door te zakken, zijn vorm en ondersteuning verliest en de slaap ongemakkelijker maakt dan vroeger.

Het stalen rooster dient als de belangrijkste ondersteuning voor jouw matras en zal na verloop van tijd verslechteren. Wanneer het stalen rooster begint te buigen, kan het geen gelijkmatige gewichtsverdeling bevorderen en is het tijd om jouw boxspring te vervangen. De vilten hoes op een boxspring is gemaakt van een lichtgewicht, dicht geweven linnen of katoenen stof genaamd cambric. De stof fungeert als een stof- en vuilbarrière en moet regelmatig worden schoongemaakt om bacteriegroei te voorkomen. Helaas scheurt de stof na verloop van tijd door herhaalde druk op het bedframe.

Hoe weet ik wanneer ik mijn boxspring moet vervangen?


Boxsprings ZULLEN na verloop van tijd verslechteren en moeten worden vervangen. Heel eenvoudig, een visuele inspectie van uw boxspring zal jou vertellen of deze moet worden vervangen of niet. Wil je geen boxspring? Hier zijn alle boxspring-alternatieven. Mogelijk moet je ook een zijkant van de boxspring openen om de interne componenten te controleren. Als je een strik op uw boxspring ziet, verliest jouw boxspring steun en moet deze worden vervangen. Als jouw veren of lamellen kapot zijn, of als je merkt dat het stalen rooster verbogen of beschadigd is, is het ook tijd om jouw boxsprings te vervangen. Hoor je een piepend geluid als je in bed beweegt? Dit duidt op zwakke of losse spoelen en weer een teken om de boxspring te vervangen. En tot slot, als jouw veren meer dan tien jaar oud zijn, zullen ze op natuurlijke wijze gaan rotten en verliezen ze hun vermogen om uw matras effectief te ondersteunen - het is tijd om jouw boxsprings te vervangen.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten