ACTIE in Januari GRATIS LEVERING !!!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Je bed opmaken: overslaan of tóch doen?

  • Geplaatst op
Je bed opmaken: overslaan of tóch doen?

Maak jij je bed iedere ochtend op of sla je dit het liefst over? Nu zijn er verschillende opvatten hierover. Waarom zou je je bed juist wel opmaken en waarom zou je dit moeten overslaan? Dat lees je allemaal in dit blogbericht.

Je bed opmaken. Als je eens heel eerlijk en kritisch naar jezelf kijkt, doe je dat dan iedere dag? Hoogstwaarschijnlijk zijn die ervaringen en meningen nogal verdeeld. Noem het laksheid of haast. Nog steeds maken veel mensen hun bed niet op.

Waarom zou je dat juist overslaan of toch wél doen? Dat is precies waar we in dit blogbericht achter gaan proberen te komen.

 

Waarom zou je je bed moeten opmaken?

Je moet je bed opmaken. Tenminste, dat is wat veel mensen beweren. Nadat veel mensen ’s ochtends uit hun boxsprings stappen, maken ze direct hun bed op. Waarom zou je je bed dan juist wél moeten opmaken.

Nu luid het gezegde: Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Wat dat te maken heeft hiermee? Nou, eigenlijk heel veel. Laat je je lakens op een hoopje achter en besteed je hier weinig aandacht aan, dan brengt dat alles behalve rust in je hoofd. Het is tenslotte niet opgeruimd. Zeker wanneer je werkt vanuit deze kamer, brengt het geen rust.

Maak je juist wél je bed op in de ochtend? Dan voel je je mentaal ontspannener en opgeruimd. Is het een feit of een garantie tot succes? Nee, dat niet.

 

Waarom zou je het opmaken van je bed juist overslaan?

Goed. De lakens van je goedkope boxspring opmaken kan er dus voor zorgen dat het rust brengt in je hoofd en je je dag ontspannen kan starten. Een goede reden dus om het wel te doen.

Dan is er nog een overgrote groep mensen die erbij zweert om je bed juist niet op te maken. Sterker nog, daar zijn verschillende onderzoeken aangehangen. Sla je je bed namelijk direct dicht nadat je er uitgestapt bent?

Dan is de kans vrij groot dat allerlei beestjes zich hierin gaan nestelen. Neem nu bijvoorbeeld de huisstofmijt. Een warm plekje, dat vinden deze beestjes erg fijn. Daarom dus dat meerdere mensen en wetenschappers adviseren je bed niet op te maken ’s ochtends.

 

Hoe houd je je bed lekker fris?

’s Avonds in een fris en schoon bed stappen. Je bent het er vast mee eens dat dat ontzettend prettig is. Hoe houd je je bed dan lekker fris? Dat kun je doen door het volgende te doen:

  • Verschoon en was regelmatig je beddengoed om je bed lekker schoon te houden. Het beste is om dit één keer per week te herhalen.
  • Laat je bed niet als een rommeltje achter, maar sla wel lekker de lakens open. Zo kunnen de lakens lekker luchten na een nacht slapen en krijg huisstofmijt geen kans.
  • Laat de slaapkamer regelmatig doorluchten door het raam open te zetten. Zo lucht de gehele kamer en het bed lekker door. Niet alleen prettig voor het bed, ook voor jouw gezondheid.

 

Ook een boxspring kopen?

Ben je gecharmeerd geraakt van de boxspring? Schaf deze ook aan. Je hebt de keuze uit:

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten