SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Kan je slaap inhalen?

  • Geplaatst op
  • Door Sanne van Bortel - Hart vol verhalen
Kan je slaap inhalen?

Na een slechte nachtrust of wanneer het iets te laat is geworden de vorige avond, voel je misschien de drang om overdag even een lekker dutje te doen. De meningen zijn echter verdeeld of het helpt qua slaap inhalen. Sommigen zeggen dat je het gerust kunt doen, als je lichaam dat aangeeft dan is het blijkbaar nodig. Anderen zeggen: de volgende avond iets eerder gaan slapen. Heeft dat zin? Wij vertellen het je hieronder!

Heeft het nut om slaap in te halen? 

Eigenlijk kunnen we hier kort over zijn: slaap inhalen heeft geen zin. Je hebt namelijk zoiets als een slaapritme, waar ook de periode waarin je wakker bent bij hoort. Slaap je te kort, dan raakt het ritme in de war. Slaap je te lang, dan gebeurt hetzelfde. Het beste is om je normale ritme aan te houden als je slaap wil inhalen. Dus niet langer slapen of vaker slapen, gewoon weer normaal doen, dan komt het allemaal goed! 

Overdag slapen 

Als je helemaal kapot bent, dan kan een dutje heel verkwikkend zijn. Toch vinden veel mensen het lastig om overdag te slapen. Dit heeft te maken met daglicht. Als het licht is, maken je hersenen bepaalde hormonen aan. Hetzelfde geldt voor de nacht: dan wordt er melatonine en seratonine aangemaakt. Deze stofjes zorgen ervoor dat je ongeveer een uur na zonsondergang lekker moe wordt en heerlijk kunt slapen. Je hele lichaam past zich hierop aan: temperatuur, hartslag en andere processen (denk: darmen etc). 

Optimale situatie voor perfecte slaap

Om ervoor te zorgen dat je heerlijk slaapt, pas je de slaapkamer aan op jouw persoonlijke behoeften en wensen. Je schaft een boxspring aan die je fijn vindt liggen, beddengoed waaronder je lekker slaapt en de slaapkamer heeft een prettige indeling en kleur. Zorg ook voor een beetje frisse lucht. Met deze combinatie kan het haast niet anders dat je geweldig slaapt. 

Welke boxspring slaapt het lekkerste?

Welke boxspring jij het lekkerste vindt slapen, is heel persoonlijk. Misschien lig je het lekkerste in een boxspring 180x200 en misschien heb je liever een boxspring twijfelaar. Wil je een nieuwe boxspring kopen? Kijk dan eens bij onze bekende merken boxsprings en garandeer jezelf van een kwalitatieve nachtrust! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten