SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Onderhoudstips voor jouw boxspring

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen

Wil je graag een boxspring kopen of geniet je al van zo’n heerlijk bed? Dan wil je natuurlijk graag dat de boxspring zo lang mogelijk goed blijft. De levensduur van je bed heb je zelf in de hand. Door regelmatig het correcte onderhoud toe te passen blijft je boxspring jarenlang lekker liggen. In deze blog geven we je tips over het onderhouden van je boxspring! 

Onderhoudstips voor boxsprings

Wil je graag een boxspring kopen of geniet je al van zo’n heerlijk bed? Dan wil je natuurlijk graag dat de boxspring zo lang mogelijk goed blijft. De levensduur van je bed heb je zelf in de hand. Door regelmatig het correcte onderhoud toe te passen blijft je boxspring jarenlang lekker liggen. In deze blog geven we je tips over het onderhouden van je boxspring! 

 

Hoe onderhoud je een boxspring?

Bij het onderhouden van een al dan niet verstelbare boxspring draait het niet om eens in de zoveel tijd een flinke schoonmaakbeurt. Sterker nog, met schoonmaakmiddelen kan je de bekleding van de boxsprings zelfs aantasten. De ingrediënten van allesreiniger of een ander schoonmaakmiddel kan vlekken veroorzaken in de bekleding van je boxspring. Hoewel het niets verandert aan het slaapcomfort van je bed, wil je vlekken toch echt voorkomen. Met een licht vochtige doek zonder zeep kan je de meeste vlekken verwijderen. Zit er een hardnekkige vlek in je boxspring? Laat deze dan het liefste reinigen door een professioneel bedrijf. 

Onderhoud van matras en topper

Het belangrijkste onderhoud aan je boxspring is die van de matrassen en de toppers, ook wel topmatras genoemd. Met deze twee onderdelen kom je het meest in contact. De topper krijgt daarbij het meest te verduren: nachtelijk zweet, huidschilfers, stof… Je wil eigenlijk niet weten wat de toppers na verloop van tijd verzamelt. Als je met je huisdieren in bed slaapt kan je er vanuit gaan dat de boxspring topper sneller aan verfrissing toe is. 

 

Topper en boxspring matras regelmatig omdraaien

Wat je het beste kunt doen om je boxspring matras en topper fris en in conditie te houden, is regelmatig draaien. Bij traagschuim kun je matras niet omdraaien zodat de bovenkant beneden ligt, maar je kunt de matras wel roteren. Door regelmatig beide onderdelen van de boxspring te roteren én om te keren, behoud je de vorm van de matras en de topper. Vooral als je de boxspring net nieuw hebt, is het van belang om de matras en de topper elke twee weken even te draaien. Of doe het even als je toch het bed verschoont. Na verloop van tijd hoef je dit niet meer elke twee weken te doen. Eens per half jaar is dan voldoende voor het onderhoud van je boxspring. 

Boxspring stofzuigen

In elke kamer vormt stof, daar kan je niks tegen doen. Ook in de bekleding van je boxspring zal zich stof ophopen. Om te voorkomen dat je boxspring na enige tijd een stofnest is, kan je het bed stofzuigen. Doe dit op de allerlaagste stand en gebruik geen speciale opzetstukken. Hiermee voorkom je dat je de vulling uit je boxspring zuigt of dat eventuele borstelharen de vulling eruit trekken. 

Hoe houd je jouw boxspring fris? 

Beddengoed kan je wassen, maar de boxspring past natuurlijk niet in de wasmachine. Je kunt de boxspring vrij eenvoudig fris en luchtig houden door elke dag een poos de dekens terug te slaan. Zet een raam in de slaapkamer open zodat de toppers kunnen luchten. Als je direct na het slapen je bed opmaakt, ‘vang’ je de warmte van je lichaam onder de dekens en creëer je als ware een broedplaats voor bacteriën. Klinkt niet zo smakelijk, hè? Het valt gelukkig best mee, maar je bed blijft een stuk frisser als je het elke dag even lucht. Met mooi weer kan je de dekens ook even lekker buiten hangen. 

Bescherm je topmatras

Het klinkt misschien gek om je topmatras te beschermen, want de topper is eigenlijk een beschermlaag voor de matrassen in de boxsprings. Toch is het zeer aan te raden om altijd een molton én een hoeslaken om je topper te doen. Een molton en hoeslaken kan je namelijk eenvoudig wassen - een topmatras niet. De molton en het hoeslaken vangen het meeste vocht op dat je ‘s nachts eruit zweet en voorkomen dus dat de topper niet zo snel vies wordt. Wil je graag de topper verfrissen? Kies dan een mooie dag uit om de topper naar buiten te brengen en deze uit te kloppen. Hiermee verwijder je het stof en de huidschilfers en wordt je topper weer fris. 

Onderhoudstips boxspring op een rij

Je weet nu hoe je jouw nieuwe boxspring perfect kunt onderhouden. Nog even in het kort:

  • Neem je boxspring alleen af met een licht vochtige doek zonder zeep
  • Laat hardnekkige vlekken door een professioneel bedrijf verwijderen
  • Draai en roteer regelmatig de topper en matrassen voor behoud van vorm
  • Stofzuig de boxspring op de laagste stand zonder opzetstukken
  • Lucht de topper door de dekens terug te slaan en een raam open te zetten
  • Bescherm de topper met een molton en hoeslaken

Heb je nog vragen over het onderhouden van je boxspring? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten