SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Slapen met een verzwaringsdeken

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Slapen met een verzwaringsdeken

Als je bent beland bij dit artikel, dan slaap je waarschijnlijk vaak niet zo goed. Een goede nachtrust is voor jou niet vanzelfsprekend. Heb je er wel eens aan gedacht om te slapen met een verzwaringsdeken? De naam zegt het al: dit is een deken die zwaarder is dan normale dekens. Het kan je helpen om dieper te slapen en uitgerust wakker te worden. Lijkt het je iets? In dit blogartikel vertellen we meer over deze dekens.

Waarom slapen met een verzwaringsdeken? 

Als je niet lekker slaapt, niet goed in slaap valt of vaak wakker wordt, dan is een verzwaringsdeken misschien een effectief hulpmiddel voor jou. Een normale deken weegt ongeveer anderhalve kilo, een verzwaringsdeken weegt tussen de 3 en 15 kilo. Dit hangt af van je eigen lichaamsgewicht. Je moet er dan ook alleen onder liggen en niet samen met je partner. 

Hoe werkt het? 

Een zware deken klinkt misschien niet erg prettig, maar het geeft veel mensen juist een veilig en geborgen gevoel. De deken knuffelt je als het ware en dat is heel geruststellend. Bovendien is de drukverdeling optimaal, over het gehele lichaam wordt de druk gelijkmatig verspreid. Hierdoor ervaar je minder stress en val je sneller in slaap. Therapeuten kennen een ‘diepe druk stimulatie’ waardoor de hersenen geprikkeld worden en je zenuwstelsel ontspant. Het kan zelfs pijnverlichtend werken. De hersenen maken ook dopamine en serotonine aan - twee stofjes die je gelukkig en slaperig maken. 

Verzwaringsdeken bij boxspring 

Verzwaringsdekens zijn verkrijgbaar in allerlei maten. Heb jij een boxspring 180x200 dan kun je daar gewoon een deken op maat bij kopen. Ook kleine maten dekens zijn verkrijgbaar, voor bijvoorbeeld een boxspring 120x200. Heb je nog geen bed en moet je nog een nieuwe boxspring kopen, dan kun je er direct een fijne deken bij uitzoeken. 

Wat kost een verzwaringsdeken?

Verzwaringsdekens zijn niet heel goedkoop. De prijzen variëren enorm en de kwaliteit ook. Koop dus de allergoedkoopste waarvoor je toch al gauw een paar tientjes kwijt bent. Dat is zonde van het geld. Bovendien kun je besparen op onze goedkope boxsprings, dan houd je geld over om bij de verzwaringsdeken te doen. Slaap lekker! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten