ACTIE in Januari GRATIS LEVERING !!!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Wanneer een boxspring vervangen?

  • Geplaatst op
Wanneer een boxspring vervangen?

Het is onvermijdelijk dat een boxspring een keer aan vervanging toe is. Wanneer moet deze eigenlijk vervangen worden? Dat lees je in dit blogbericht.

Je zult merken dat wanneer je hebt gekozen voor een boxspring, je nooit meer een ander bed zou willen. Toch zou het zo kunnen zijn dat het bed op een gegeven moment aan vervanging toe is.

Bijvoorbeeld omdat het niet meer lekker ligt of omdat de conditie duidelijk achteruit aan het gaan is. Wanneer moeten boxsprings eigenlijk vervangen worden? Dat is waar we in dit blogbericht achter gaan komen.

 

Wanneer een boxspring vervangen?

Het liefst vervang je een boxspring niet. Het is een prachtige eyecatcher en je bent tevreden met het formaat van het bed. Waarom zou je een boxspring dan moeten vervangen? Daar kunnen een aantal redenen voor zijn.

 

Het matras van de boxspring ligt niet meer comfortabel

De gehele boxspring vervangen, dat is wellicht een beetje overdreven en daar ligt het comfort niet aan. Dat je niet meer lekker ligt, dat ligt 9 van de 10 keer aan het matras waar je op ligt.

Na een aantal jaren kan het matras bijvoorbeeld doorgezakt zijn en lig je in een kuil. Dat kan voor rugklachten zorgen. Wat is goed is om te weten, is dat een matras na ongeveer 10 jaar toch echt aan vervanging toe is. Soms zelfs al na 5 jaar.

 

Je bent niet meer tevreden over het formaat

Waar je eerder tevreden was met een boxspring 140x200, ben je jaren later niet meer tevreden over dit formaat en ben je toe aan iets groter. Ook dat is een goede reden om een boxspring te vervangen.

In dat geval kies je voor een groter formaat boxspring. Bijvoorbeeld voor een boxspring 180x200.

 

De kleur van het bed past nergens meer bij

Eens in de zoveel tijd krijgt de slaapkamer een update. Een ander kleurtje op de muur, andere gordijnen of andere meubels. Ineens past de kleur van de boxspring nergens meer bij.

Ook dat is een reden om je boxspring te vervangen. Je kiest dan simpelweg voor de kleur en voor de uitstraling die wél bij je slaapkamer past.  

 

Er treed slijtage op

Over het algemeen kan de boxspring heel wat jaren meegaan. Deze kan tot wel 25 jaar goed blijven en zo kun je er lang van genieten.

Toch kan er op een gegeven moment slijtage optreden aan het bed. Zo kan de buitenkant lelijk worden, verkleuren of kan het bed gaan doorzakken. Slijtage is een goede reden om op vervanging over te gaan.

 

Een nieuwe boxspring aanschaffen?

Er zijn heel wat redenen waarom een boxspring vervangen moet worden. Die redenen staan beschreven in het blogbericht.

Een nieuwe aanschaffen is geen lastige opgave. Er is genoeg keus. Er zijn verschillende maten, kleuren en soorten. Behalve dat zijn er ook verschillende prijzen die mogelijk zijn. Een boxspring kan een flinke uitgave zijn.

Mocht je er niet te veel aan kwijt willen, zijn er voldoende goedkope boxsprings beschikbaar waar vast iets voor je tussen zit.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten