SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Wat zijn comfort zones in een boxspring matras?

  • Geplaatst op
  • Door Sanne van Bortel - Hart vol verhalen
Wat zijn comfort zones in een boxspring matras?

Tuurlijk, een boxspring moet lekker liggen. Maar een lekker liggende boxspring matras staat niet altijd gelijk aan een optimale ondersteuning van je lichaam. En daarvoor zijn comfortzones: voor ondersteuning. Goede support zorgt namelijk voor een uitgerust lichaam en dus een goede nachtrust. Een bed dat diep wegzakt ligt misschien lekker, maar daar sta je niet comfortabel mee op.

Matras met 5 comfortzones

Zonder goede ondersteuning, krijg je last van je lichaam. De vijf zones matras ondersteunt de belangrijkste delen van je lichaam: hoofd en nek, schouders en heupen. In feite worden er drie gebieden van je lichaam ondersteund, maar de matras bestaat uit vijf zones - dit komt omdat de matras omkeerbaar is. Af en toe de matras omdraaien draagt bij aan het behoud van je boxspring. Je kunt de zones dus zo zien: zone 1 (hoofd en nek), zone 2 (schouders), zone 3 (heupen), zone 2 (hier liggen dan je bovenbenen), zone 1 (hier liggen je voeten).  

Matras met 7 comfortzones

Er bestaan ook matrassen met zeven comfortzones. Deze hebben een extra zone aan beide kanten van de matras. De extra zone ondersteunt je taille, en aan de kant van je benen krijgen je bovenbenen, knieën en voeten extra ondersteuning. Het resultaat is een uitgerust gevoel in de ochtend en energie voor de hele dag! Je hoeft overigens niet bang te zijn dat een zeven zones matras heel stijf ligt, want je kunt altijd nog kiezen uit verschillende soorten vering. 

Waarom zijn comfortzones belangrijk?

Het is handig om je te verdiepen in de comfortzones van je nieuwe bed, omdat de juiste ondersteuning bijdraagt aan een perfecte nachtrust. Zowel de vijf zones matras als de zeven zones matras bieden een goede ondersteuning, waarbij de zeven zones matras net wat steviger is en stabieler ligt. Bedenk van te voren of je veel ondersteuning wil of dat een vijf zones matras volstaat. Ga ook vooral proefliggen voor je een boxspring online gaat kopen, er zit veel verschil in! 

Heb je vragen over de comfortzones in boxspring matrassen of over één van de bedden van de Sleep Factory? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten