SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Wat zijn de voor- en nadelen van een boxspring?

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Wat zijn de voor- en nadelen van een boxspring?

Wil je een goedkope boxspring kopen, dan is het wel handig om te weten of dit soort bed bij je past. Want hoewel boxsprings enorm populair zijn, kan het maar zo zijn dat jij dit bed misschien wel helemaal niet fijn vindt. In deze blog zetten we alle voor- en nadelen van een boxspring op een rij, zodat je goed kunt beslissen of dit mooie bed bij je past! 

Voordelen van een boxspring bed

We willen onze goedkope boxsprings natuurlijk graag promoten, dus we beginnen met het benoemen van de voordelen! In het kort zijn er flink wat punten die voordelig zijn aan een boxspring bed:

  • De ondersteuning is optimaal
  • De hoogte is ideaal
  • De temperatuur en ventilatie is stukken beter
  • Grote duurzaamheid
  • Veel keuze in opties en uitstraling
  • Prijs wordt steeds voordeliger

Boxsprings geven de beste ondersteuning

Het is zeker waar dat veel mensen kiezen voor een boxspring omdat het een mooi bed is, maar ook omdat een boxspring gewoon ontzettend lekker slaapt. De ondersteuning van dit bed is optimaal en bovendien kan je allerlei opties aanpassen zodat het bed perfect bij jouw behoeften past. De veren in de box en in de matrassen zorgen ervoor dat je stabiel ligt en dit draagt bij aan een goede nachtrust. 

Hoogte van een boxspring

Een boxspring is ideaal voor mensen die minder goed ter been zijn, zoals ouderen. De hoge instap maakt het een stuk eenvoudiger om in en uit bed te stappen. Je hoeft minder ver te zakken en het kost minder moeite om op te staan vanuit zitpositie. Niet alleen ouderen hebben hier baat bij, ook voor zwangere vrouwen is dit erg prettig. Ook het verschonen van het beddengoed is prettiger te doen als je niet zo diep hoeft te bukken. Wij zeggen: win-win!

Temperatuur & ventilatie

Onze goedkope boxsprings zijn zo ontworpen dat het slaapcomfort optimaal is. Hierbij hoort ook temperatuurregulering, want als je het heel warm hebt in bed, slaap je waarschijnlijk niet zo lekker. Echter is het ook niet fijn als je het koud krijgt ‘s nachts. Een boxspring bestaat uit veel open ruimte tussen de vering, waardoor er een prettige ventilatie ontstaat. Dit is erg belangrijk voor het afvoeren van warmte en zweet, iets wat ‘s nachts natuurlijk behoorlijk voorkomt. Hierdoor blijf jij lekker koel, maar je bed ook. Dit is niet alleen hygiënischer, het zorgt er ook voor dat je boxspring een stuk langer meegaat.

Duurzaamheid van een boxspring

Over de levensduur van je bed gesproken; een boxspring is een zeer duurzaam bed. Vanwege de goede drukverdeling dankzij de vering is er minder sprake van slijtage. Jouw nieuwe boxspring gaat daardoor vele jaren mee. Het is wel aan te raden om na een aantal jaar de toppers en/of de matrassen te vervangen, afhankelijk van het soort materiaal dat je hebt gekozen. De boxspring zelf kan wel tot 20 jaar meegaan! 

Boxsprings hebben vele opties 

Eén van de mooie dingen aan een boxspring is dat je het bed precies zo kunt samenstellen als jij wil. Bij elk onderdeel heb je meerdere opties, en dan hebben we het alleen nog maar over het slaapcomfort. Je kunt daarnaast ook nog kiezen uit verschillende soorten en/of kleuren bekleding, pootjes, capitonnering, etc. Je kunt dus echt een unieke boxspring laten samenstellen.

Boxsprings worden steeds goedkoper

Een kwalitatieve boxspring hoeft geen grote uitgave meer te zijn. Sommige opties maken de prijs uiteraard wat hoger, zoals een elektrisch verstelbare boxspring. Bij de Sleep Factory kun je een goedkope boxspring kopen voor minder dan 300 euro. Een koopje! Daarvoor hoef je echt niet in te leveren op de kwaliteit. Door slim in te kopen en Nederlandse productie blijven de prijzen laag. Ideaal! 

Nadelen van boxsprings

Wij vinden zelf dat een boxspring nauwelijks nadelen heeft, echter zijn er enkele eigenschappen van dit bed die wel nadelig ervaren worden door sommige mensen. Dit is echter een persoonlijke voorkeur. Toch zetten we deze ‘nadelen’ op een rijtje, zodat je zelf kunt beslissen of dit echt een punt voor je is of niet. 

  • Vering van een boxspring. Als je nog nooit een boxspring hebt gehad, dan kan deze soort vering even wennen zijn. Er zit vering in de box en in de matrassen zelf. Hierdoor kan het bewegen in een boxspring heel anders aanvoelen. Probeer uit wat je comfortabel vindt liggen en baseer daarop wat het beste bij je past. 
  • Schoonmaken van een boxspring. Het reinigen van een boxspring kan lastig zijn, omdat de bedden van stof zijn. Echter kun je het bed eenvoudig stofvrij maken door het te stofzuigen op de laagste stand. Vlekken verwijder je met een licht vochtige doek. 

Formaat boxspring

Formaat van een boxspring. Boxsprings zijn vrij forse bedden en daarbij hebben ze ook nog eens een massief uiterlijk. Als dit je niks uitmaakt, dan is dit ook nauwelijks een nadeel natuurlijk. De Sleep Factory heeft verschillende formaten boxsprings te koop: boxspring 120 x 200, boxspring 160 x 200 en boxspring 180 x 200

Heb je nog vragen over de voor- en nadelen van een boxspring? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag bij het uitzoeken van het perfecte bed! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten