SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Welke boxspring maten zijn er?

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Welke boxspring maten zijn er?

Boxspring kopen? Weet je nog niet welke maat je graat wilt? In dit blog zetten we de de meest voorkomende maten boxsprings even op een rijtje voor je.

De meest gebruikte maten zijn in ieder geval als volgt:

  • Eenpersoonsbed: Standaard grootte 90 x 200 cm
  • Twijfelaar: Standaard grootte 120 x 200 cm
  • Tweepersoonsbed: Standaard grootte 140 x 200 cm
  • Queensize: Standaard grootte 160 x 200 cm
  • Kingsize: Standaard grootte 180 x 200 cm en groter

Om te beginnen kun je bij ons kiezen uit vier verschillende formaten boxsprings:

Boxspring maten kort toegelicht

We zetten de beschikbare maten voor de breedte en de lengte voor je op een rij, aan de hand daarvan kun je bepalen welke boxspring bij jou of je kind past. 

Breedte van de boxsprings

De éénpersoons maten die we kennen zijn 90cm, 100cm, dan gaan we over naar de twijfelaar die breedte maat 120cm heeft. De tweepersoons maten zijn 140cm, 150cm, 160cm, 180cm en 200cm breed. Op die manier zorg je voor een ruim éénpersoonsbed, een twijfelaar of een van de maat voor een tweepersoonsbed en de KINGSIZE maat. Je hebt altijd de keuze uit verschillende maten, zodat je altijd een goede een keuze maakt die bij jou in de slaapkamer past.
Lengtematen van boxsprings.

Lengte van de boxsprings

Daarnaast heb je de keuze uit een paar lengte maten. Je hebt de standaard lengte maat 200cm en de extra lange lengte maten zoals 210cm en 220cm. Je kunt het beste altijd 20 cm boven je eigen lichaamslengte doen.

Afmetingen boxsprings zijn belangrijk voor je slaapcomfort

De afmetingen van een boxspring zijn belangrijk voor het slaapcomfort. Een te korte lengte van de boxspring zorgt ervoor dat je niet uitgestrekt kunt liggen en wanneer je bed te laag is kun je last van je rug krijgen door het in- en uitstappen. Daarnaast is het bed opmaken makkelijker wanneer het bed hoger is. De breedte van een boxspring moet minimaal 80 centimeter zijn of schouderbreedte breed plus minimaal 40 centimeter. Voor een tweepersoonsbed moet dit dan het dubbele zijn, dus 160 centimeter of 2x schouderbreedte plus 80 centimeter. De breedte van het bed moet minimaal groot genoeg zijn om op uw zij te liggen en de knieën gebogen te kunnen houden.

De optimale hoogte voor een boxspring

De optimale hoogte van een bed is 55-60 centimeter en het minimum van 45 centimeter. Vooral voor mensen die rugklachten hebben is het raadzaam om een hoger bed te nemen. Om de juiste hoogte van je boxspring te bepalen kun je naast de boxspring staan (rechtstaand) en dient de rand van de boxspring boven je knieholte uit te komen. 

De dikte van het matras

De dikte van het matras (plus topper) is minimaal 16 centimeter dik. Raadzaam is om een matras te kiezen wat minimaal tussen de 18 en 32 centimeter dik is. Uiteraard is het soort matras ook van belang voor je slaapcomfort. Bij Sleep-factory hebben wij diverse matrassen van diverse diktes en hoeveelheid pocketveren. De matrassen zijn verkrijgbaar vanaf 20 cm dikte. Of je nu een 20cm matras wilt, 30 cm matras, 300-veers, 600-veers of 1000-veers wilt, je kunt het allemaal bij Sleep-factory.nl bestellen. Kwalitatief en goedkope boxspring kopen? Bekijk ons complete assortiment goedkope boxsprings, waaronder verstelbare elektrische boxsprings.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten