SUPERACTIE in woonmaand oktober GRATIS LEVERING !!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Welke verschillende soorten boxsprings bestaan er?

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Welke verschillende soorten boxsprings bestaan er?

Boxsprings bestaan in verschillende soorten en maten. Het is maar net wat je zelf lekker vindt slapen. Bij de Sleep Factory BV kun je jouw nieuwe boxspring geheel naar wens aanpassen, maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk? We vertellen je alles over de verschillende soorten boxsprings.

Vulling boxspring matras

Je hebt vast wel eens gehoord over pocketvering. Een matras met pocketvering ligt heerlijk stevig, maar er zit ook nog verschil in de hoeveelheid veren. Hoe meer pocketveren een matras heeft, hoe steviger of harder de matras zal zijn. Wanneer is dit gewenst? Lange mensen of mensen met een zwaarder lichaamsgewicht zijn gebaat bij een stevige matras met veel pocketveren. Dit voorkomt dat de matras uitzakt of dat de beruchte ligkuil ontstaat. 

Traagschuim of koudschuim?

Naast pocketvering bevatten de matrassen van de Sleep Factory ook traagschuim of koudschuim. Als je alleen op veren zou gaan liggen, ligt dit natuurlijk niet erg lekker. Traagschuim of koudschuim zorgt voor een zachte laag tussen de veren. Koudschuim is iets harder dan traagschuim, maar voelt zeker niet koud aan. Koudschuim is iets veerkrachtiger, zelfs als de matras warm wordt door je lichaamswarmte. 

Traagschuim vormt zich juist naar je lichaam onder invloed van warmte en lichaamsgewicht. We kennen traagschuim ook wel als memory foam. Beide soorten schuimmatrassen zijn erg comfortabel en zorgen ervoor dat er geen drukpunten ontstaan terwijl je in bed ligt. 

Verschillende soorten toppers

Net zoals er verschillende soorten matrassen zijn, heb je ook keuze uit verschillende soorten toppers. Een topper is een soort dunne matras en is tevens het deel waar je op ligt. Bij de Sleep Factory heb je keuze uit diverse goedkope toppers, zoals een topper van traagschuim, koudschuim of toppers met pocketvering. Ook hebben we een split topper in het assortiment, perfect voor verstelbare boxsprings

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Weet je niet zeker welke soort boxspring, matras en topper je nodig hebt? Houd rekening met je eigen lichaamslengte en gewicht en ga ook vooral eens proefliggen in een beddenwinkel. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen voor informatie en inspiratie of lees alles over boxsprings in onze blogs. Boxspring kopen doe je bij Sleep Factory BV.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten