ACTIE in Januari GRATIS LEVERING !!!
Goedkoopste van Nederland!
Vandaag bestellen = later betalen
Klanten beoordelen ons met 9/10 score
Complete boxspring € 349,-

Zo doe jij de perfecte powernap

  • Geplaatst op
  • Door Britt Daemen
Zo doe jij de perfecte powernap

Heb je je ooit afgevraagd of jouw powernapje in de middag meer kwaad dan goed doet? Je bent niet de enige - de meningen over een powernap zijn erg verdeeld. De één zweert erbij, de ander begint er niet aan. Toch kan een powernap wel heel effectief zijn, als je het goed doet. In deze blog vertellen wij hoe jij de perfecte powernap doet! 

Helpt powernappen tegen slaaptekort? 

Als je chronisch slaaptekort hebt, helpt een powernap niet. Een dutje is namelijk niet erg lang van duur en kan daarmee niet al die gemiste uren slaap inhalen. Kon dat maar! Dan deden veel meer mensen een powernap. Toch kan een powernap wel helpen tegen vermoeidheid. We leggen hieronder uit hoe! 

De perfecte powernap 

De perfecte powernap is een dutje waarbij je niet in de REM-slaap terecht komt. Als je vanuit de REM-slaap wakker wordt, heb je de slaapcyclus niet afgemaakt en zul je vermoeider wakker worden dan eerst. Dus: of een korte powernap van 20 minuten, vóór je in de REM-slaap komt, óf slaap door tot je één volledige cyclus hebt afgemaakt (90 minuten). Overigens is de beste tijd om te dutten tussen half 2 en half 4 in de middag. Later op de dag kan de nachtrust tegenwerken. 

Voordelen powernap

Een dutje in de middag kan het scherpe randje van vermoeidheid eraf halen. Je kunt je, na een effectieve powernap, beter concentreren en je spanning en stress is verminderd. Artsen zeggen zelfs dat het je bloeddruk kan verlagen! Veel voordelen dus. Máár, als het dutje niet goed gaat, bijvoorbeeld wanneer je te lang slaapt, kan het averechts werken. Zet dus de wekker! 

Het beste dutje doen

Het allerbeste slaapje doe je natuurlijk in een comfortabel bed. Slaap jij nog prinsheerlijk in je bed of ben je toe aan een nieuwe? Bij ons kun je goedkope boxsprings kopen die fantastisch liggen. Van het kleinste formaatje boxspring 120x200 tot de luxe ruime boxspring 180x200. Of slaap je het liefste op een elektrische boxspring? Wij hebben alles in het assortiment, voor een schappelijke prijs!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Vandaag bestellen = later betalen

De goedkoopste in NL

Binnen 14 dagen gratis retourneren

Beoordeel met 9/10 score

1000 tevreden klanten gingen jou voor

Meer dan 5000 klanten